کالری پنیر پیتزا
کالری پنیر پیتزا و انواع آن
2023-05-07
نشانه‌های فاسدشدن پنیر چیست
چگونه از پنیر نگهداری کنیم؟
2023-06-21

ماهیت پنیر

شناخت ترکیبات پنیر 

آیا تا بحال هوس پنیر کرده‌اید؟ خوب است بدانید که این به خاطرِ ماهیتِ پنیر است و نه به خاطرِ دمدمی مزاج بودنِ فرد. ترکیباتِ شیمیاییِ موادِ غذایی که می‌خوریم بی‌شک حوزه‌یِ علمیِ جذابی است. این‌گونه درمی‌یابیم که بعضی از غذاها مانند انواع پنیر می‌توانند به جلوگیری یا افزایشِ احتمال ابتلا به بیماری‌هایی خاص کمک ‌کنند. این حوزه همچنین اساسِ علم تغذیه است. دونِ داشتنِ درکی از ماهیتِ پنیر و سایر خوراکی‌های اصلیِ رژیمِ غذاییمان، هرگز نمی‌توانستیم به دانشی دست پیدا کنیم که با بررسی آن‌چه می‌خوریم، بهترین ظاهر و نوعِ زندگی را تجربه کنیم.

چه فرایندِ شیمیایی شیر را به پنیر تبدیل می‌کند؟

پنیر از شیر به دست می‌آید. پنیرِ «سنتی» از شیرِ گاو تولید می‌شود. پنیرِ تولید شده از شیرِ بز، گوسفند، یاک (گاوِ بومیِ تبت)، گوزنِ شمالی و بوفالو نیز در قسمت‌هایی از دنیا موردِپسندِ مردم است. اگرچه بازارِ جهانیِ غذا به هر منطقه‌ی جغرافیایی در دنیا امکانِ تولیدِ انواعِ پنیر را می‌دهد، اما خاستگاه سنتیِ یک پنیر همیشه فقط به منطقه‌ی جغرافیاییِ خاصی برمی‌گردد.
انتخابِ شیرِ حیوانات، نتیجه‌ی آزمایشاتِ علمی نبود بلکه به خاطرِ نزدیکی و در دسترس بودنِ منابع بود. ولی امروزه تولیدکنندگان پنیر این امتیاز را دارند که برای ساختِ پنیرشان انواع پایه‌ها را موردِ آزمایش قرار بدهند.
زمانی‌که تاریخِ انقضای شیر میگذرد، طیِ یک فرایندِ شیمیاییِ ساده‌، شیر خودبه‌خود به پنیر تبدیل می‌شود. باکتری‌ها از شکرِ درونِ شیر که لاکتوز نامیده می‌شود تغذیه کرده و به سرعت رشد می‌کنند. محصولِ جانبیِ این فرایند اسید‌لاکتیک است که موجبِ تکه‌تکه شدنِ پروتئینِ کازئین می‌شود که به آن لخته یا دَلَمه شدنِ شیر می‌گویند. تولیدکنندگانِ پنیر نیز همین‌کار را انجام می‌دهند با این تفاوت که آن‌ها در مکانی بهداشتی و در مقیاسی بسیار بزرگ‌تر به تولید پنیر می‌پردازند. با حذفِ آب‌پنیر که محلولی حاویِ تقریبا ۵% لاکتوز است، دَلَمه‌ها به پنیر تبدیل می‌شوند. سپس باتوجه به نوعِ پنیر، آن را قالب می‌زنند و می‌گذارند تا برسد یا جا بیفتد.

ماهیت انواع پنیر

ترکیب شیمیاییِ اصلیِ پنیر چیست؟

به صورتِ کلی ترکیبِات شیمیاییِ یک برشِ استانداردِ از پنیر چدارِ سخت عبارتند از: ۳۷% آب، ۳۳% چربی، ۲۳% پروتئین، ۳٫۵% کربوهیدرات و ۳٫۵% مواد معدنی و «ترکیبات دیگر». این ۵ گروه در هر پنیری یافت می‌شوند با این تفاوت که پنیرهای مختلف، درصدهای متفاوتی از این ترکیبات را دارا هستند.
علاوه بر این، نوعِ شیر و باکتریِ استفاده شده برای تخمیر بافتِ شیر، عواملی هستند که پنیرها را از هم متمایز می‌کنند. گروهِ «ترکیباتِ دیگر» بسیار جالب است. برای مثال، کازِئین پس از هضم به کازومورفین تبدیل می‌شود. این ماده‌یِ شیمیایی گیرنده‌های افیونی یا اپیوئیدی در مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بنابراین می‌توان گفت خوردنِ پنیر همان موادِ شیمیاییِ نشاط‌-آور را آزاد می‌کند.

در حقیقت ترکیباتِ شیمیایی که بر روی گیرنده‌های افیونی تاثیر می‌گذارند در طبیعت به وفور یافت می‌شوند. برای مثال، «Maeng Da kratom » حاویِ آلکالوئید میتراژینین است که آن هم بر روی گیرنده‌های افیونی تاثیر می‌گذارد. اما سازمان غذا و داروی جهانی (اختصاری FDA) آن‌را برای مصارفِ انسانی تایید نمی‌کند.

لیست پنیر پیتزای تاپینگ برندهای عاج و سهولان

ترکیبات شیمیایی انواع پنیر

پنیر 

خیلی از مردم می‌خواهند بدانند که آیا پنیرهای متفاوت ترکیباتِ شیمیایی منحصربه‌فردی هم دارند؟ پاسخِ این سوال بله است و آن ترکیبِ منحصر به فرد، اغلب به باکتریِ «استارتر یا آغازکننده‌ای» بستگی دارد که به عنوان مخمر استفاده شده است تا فرایندِ دلمه یا لخته شدن را آغاز کند. برای مثال، پنیرِ رگه‌آبی مشخصه‌ی آبی بودنش را از افزودنِ «پنسیلیوم روکفورتی» می‌گیرد. عامل رسیده‌شدن در پنیر کممبر «پنسیلیوم کاممبرتی» است و چون باعثِ رسیده‌شدنِ دلمه‌ها از بیرون به سمتِ داخل می شود، بسیار منحصربه‌فرد است.
باکتری‌های دیگری نیز وجود دارند که همه عملکردِ اساسی یکسانی دارند ولی باعثِ ایجاد رایحه‌های متفاوتی می‌شوند.

کازئین، چربی شیر و لاکتوز دلایل اصلیِ تفاوت بو و مزه‌ی پنیرها هستند. زمانی‌که این سه تجزیه می‌شوند ترکیباتِ شیمیایِی متفاوتی به وجود می‌آیند.
کازئین باعث ایجاد آمونیاک، اسید اتانوئیک، آلدئیدها، الکل، اسید کربوکسیلیک و ترکیباتِ گوگرد می‌شود. چربی شیر موجب تولید اسید کربوکسیلیک، اسیدهای بتا هیدروکسی، اسیدهای بتا-کتو، متیل کتون‌ها و لاکتون‌ها می‌شود. و در آخر، لاکتوز نیز بوتاندیون، اتانل و اسید اتانوئیک تولید می‌کند. آن‌چه که رایحه و طعم پنیرها را از هم متمایز می‌کند، مخلوط شدنِ این ترکیبات در مقادیری منحصربه‌فرد است.

نتیجه‌گیری

امیدواریم اکنون که این مقاله را مطالعه کردید، درکی عمیق‌تر از ماهیتِ پنیر داشته باشید. آشنا شدن با نحوه‌ی تولیدِ پنیر و فرایندهایی که باعث تولید صدها نوع پنیر شده‌اند به شما کمک می‌کند تا بهتر نقشِ پنیر را در رژیمِ غذاییِ خود درک کنید.

فروش عمده پنیر پیتزا

شرکت نوین نسیم به عنوان تولید کننده پنیر پیتزا آماده ارائه خدماتی همچون واگذاری نمایندگی پنیر پیتزا و یا فروش عمده‌ی پنیر پیتزای تاپینگ می‌باشد . جهت کسب نمایندگی فروش با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا فرم درخواست نمایندگی یا سفارش عمده پنیر پیتزا را تکمیل و ارسال نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید