پنیر چدار cheddar cheese
پنیر چدار
2016-04-01
Camembert پنیر کاممبرت , پنیر کممبرت
پنیر کاممبرت
2016-04-02

پنیر سوئیسی

پنیر سوئیسی و نکات جالب در مورد آن

سوئیس به عنوان کشوری کوچک، سرسبز که شکلات‌ها و ساعت‌های معروفی دارد معرفی می‌شود. اما اگر از کلیشه‌ها بیرون بیاییم، متوجه فرآورده‌های خوشمزه‌ی دیگر کشور سوئیس خواهیم شد. پنیر سوئیسی به عنوان پادشاه در بین انواع پنیر پیتزا یکی از محصولات کشور سوئیس است که به آن امنتالر هم گفته می‌شود. ظرف‌هایی که پنیر سوئیسی در آن تولید می‌شود چرخ‌های بزرگی هستند. پنیر امنتالر که امنتال و امنثالر هم تلفظ می‌شود، رنگ زرد کم رنگی دارد و وزن هر چرخ آن بین ۷۵ تا ۱۲۰ کیلوگرم است و تا سه متر ضخامت دارد! در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که پنیر سوئیسی چیست و چگونه تولید می‌شود؟ موارد استفاده از این پنیر چیست و قیمت و نحوه خرید آن به چه شکل است؟

پنیر سوئیسی چگونه تولید می‌شود؟

این پنیر از شیر تصفیه نشده و خام گاو به دست می‌آید. برای این کار ابتدا شیر گاو را در ظرف بزرگ مسی تا دمای ۳۵ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنند. برای به دست آوردن هر یک کیلوگرم پنیر سوئیسی دوازده لیتر شیر گاو نیاز است. با اضافه کردن آب پنیر و مایه پنیر، شیر به اصطلاح می‌بندد و خمیرمانند می‌شود. وقتی شیر دلمه بست آن را از مابقی شیر جدا کرده و برای تخلیه آب پنیر در قالب قرار می‌دهند. سپس باکتری‌های بی‌ضرری مثل پروپیونیک که با اسید لاکتیک واکنش می‌دهند را به پنیرها اضافه می‌کنند. در نتیجه دی‌اکسیدکربن آزاد می‌شود و پنیر کم‌کم به دست می‌آید. پنیر زمان دو ماه را در حالی که حرارت می‌گیرد می‌گذراند تا کاملاً برای مصرف مناسب شود. حرارت مورد استفاده در پروسه‌ی تهیه پنیر سویسی ۸۰ درجه سانتی‌گراد است. برخی از انواع پنیر سوئیسی پروسه‌ی تولید بلندتری دارند و این مقدار تا دوازده ماه هم می‌رسد. طبیعتاً این پنیرها به دلیل پروسه‌ی طولانی و پرزحمت‌تر قیمت بیشتری نسبت به سایر انواع پنیر سوئیسی دارند. در مدت زمانی که پنیر دوره تکامل خود را طی می‌کند دمای آن باید ثابت باشد. کم یا زیاد شدن دما باعث خراب شدن پنیر می‌شود.

تولید پنیر سوئیسی

داستان سوراخ‌های روی پنیر سوئیسی

بارزترین ویژگی ظاهری این پنیر سوراخ‌هایی است که روی آن وجود دارد. وجود سوراخ‌های این پنیر خوشمزه، به خاطر استفاده از این باکتری‌ها و گرمای مداوم در طرز تهیه‌ی پنیر سوئیسی است. مردم محلی نام چشم را روی این سوراخ‌ها گذاشته‌اند. هرچه میزان سوراخ‌های روی پنیر سوئیسی بیشتر باشد، این پنیر طعم بهتری دارد! کشورهای دیگری مثل نروژ و امریکا نیز تلاش کرده‌اند این پنیر را تولید کنند، اما تاکنون هیچ کشوری نتوانسته به طعمی که پنیرهای اصیل سوئیسی می‌دهند برسد! در امریکا، دپارتمان مواد غذایی مقدار مشخصی را برای این سوراخ‌ها اعلام کرده‌است و وجود سوراخ بیش از اندازه روی پنیر سویسی را ممنوع می‌داند! دلیل این ممنوعیت، زیاد بودن کربن‌دی‌اکسید در این پنیر و رساندن آسیب توسط این گاز به بدن است.

پنیر سویسی و سوراخ های آن

فروش عمده پنیر پیتزا

شرکت نوین نسیم به عنوان تولید کننده پنیر پیتزا آماده ارائه خدماتی همچون واگذاری نمایندگی پنیر پیتزا و یا فروش عمده‌ی پنیر پیتزای تاپینگ می‌باشد. این شرکت آمادگی خود را درجهت پخش عمده پنیر پیتزا به متقاضیان اعلام می‌دارد. لیست محصولات عاج وسهولان، دو برند تولید شده در رکت نوین نسیم ارومیه

کاربرد پنیر سوئیسی چیست؟

این پنیر طعم و بوی تندی دارد و از این طعم و بو در غذاها استفاده می‌شود. پنیر سوئیسی را روی غذاهای مختلفی که در آن‌ها از پنیر ذوب شده استفاده می‌شود استفاده می‌کنند. استفاده از پنیر سوئیسی به شکل توپ‌های پنیر و ریختن آن روی پاستا و ماکارونی طعم بسیار دلپذیری به این غذاها می‌دهد. استفاده از پنیر سویسی روی سیب‌زمینی‌سرخ‌کرده نیز به‌عنوان یک پیش‌غذا بسیار مناسب است. برخی پنیر سوئیسی را به ورق‌هایی با ضخامت دلخواه تبدیل می‌کنند و بین سالاد یا ساندویچ‌های سرد و گرم قرار می‌دهند.

ارزش غذایی پنیر سوئیسی

پنیر سویسی دارای چربی زیادی است. بافت این پنیر از نظر سختی متوسط است. پنیر سوئیسی در حالت‌های پرچرب، کم‌چرب و متوسط تولید می‌شود. هر صد گرم از این پنیر خوشمزه ۳۸۰ کالری دارد و جزو خوراکی‌های پرکالری طبقه‌بندی می‌شود. ارزش غذایی این پنیر را در جدول زیر مشاهده می‌کنید. هم چنین در هر ۱۰۰ گرم از این پنیر، ۷۹۱ میلی‌گرم کلسیم، ۵۶۷ میلی‌گرم فسفر و ۲۲۰ میکروگرم ویتامین A وجود دارد.

 میزان در هر صد گرم
۵٫۳۸ گرم
۲۶٫۹۳ گرم
۲۷٫۸۰ گرم
 ۳۷٫۱۲ گرم
 ۰٫۰۰ گرم
 ۱٫۳۲ گرم
 ۹۲٫۰۰ میلی گرم
۳۸۰ کیلوکالری
مواد تشکیل دهنده
کربوهیدرات:
پروتئین:
چربی:
آب:
فیبر:
قند:
کلسترول:
کالری:

طرز تهیه غذا با پنیر سوئیسی

پنیر سویسی را می‌توانید به سلیقه‌ی خود در غذاهای مختلف به کار ببرید. می‌توانید آن را در سوپ پیاز، مرغ شکم پر، به عنوان تاپینگ سالاد و … استفاده کنید. استفاده از خلاقیت در به کار بردن این پنیر سوئیسی در غذاهای ایرانی می‌تواند تجربه جالبی باشد!
اما در این مقاله قصد دارم تا به شما غذایی سوئیسی که با این پنیر درست می‌شود را پیشنهاد کنم تا بتوانید از پنیر سوئیسی همان طور که سوئیسی‌ها استفاده می‌کنند، بهره ببرید! یکی از غذاهای خوشمزه‌ی سوئیسی‌ها فوندوی پنیر نام دارد. در واقع فوندو از ترکیب چند پنیر به دست می‌آید. احتمالاً می‌توانید حدس بزنید که چه کالری فراوانی دارد! به همین دلیل به همراه فوندو از سبزیجاتی مثل هویج، خیار، انگور، گوجه و … استفاده می‌شود.
برای درست کردن فوندو باید از ظروف نچسب سرامیکی استفاده کنید و سرو آن نیز توسط چنگال‌هایی با دسته‌ی بلند صورت می‌گیرد. ابتدا گوجه، فلفل دلمه کباب شده، پیاز و فلفل چیلی را خرد کرده و با هم مخلوط کنید. این مواد را در ظرف سرامیکی خود بریزید. سپس پنیر سویسی، پنیر سفید، پنیر چدار و هر پنیر دیگری که به طعم آن علاقه دارید را روی این ترکیب بریزید و هم بزنید تا ذوب شده و مخلوط گردد. سپس در ماهیتابه را بگذارید و تا ۳ ساعت اجازه‌ی پخت روی حرارت خیلی ملایم به فوندو بدهید. در این زمان مدام محتویات ماهیتابه را چک کرده و در صورت لزوم به آن شیر اضافه کنید. پس از آن ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و سرو کنید.

پنیر سوئیسی و انواع آن

به انواع پنیرهایی که اولین بار در کشور سوئیس تهیه شده اند، پنیر سویسی اطلاق می شود. این نوع پنیرها شکل خاصی دارند و در وسط قالب این پنیرها سوراخی وجود دارد (البته تمام پنیرهای سوئیسی بدین شکل نمی باشند. پنیر پینتزای سوئیسی در بین انواع پنیر پیتزا جایی ندارد اما در تهیه غذاهایی همچون پاسا، ماکرونی و سوپ مورد استفاده قرار می‌گیرد. کشور سوئیس ۴۵۰ نوع پنیر مختلف تولید می کند که این پنیرها را به ۵ طبقه تقسیم می کنند:
۱٫   پنیرهای خیلی سفت
۲٫   پنیرهای سفت
۳٫   پنیرهای نیمه سفت
۴٫   پنیرهای نیمه نرم
۵٫   پنیرهای نرم
معمولاً در تهیه ۹۹ درصد از پنیرهای سوئیسی از شیر گاو استفاده می کنند و برای تهیه یک درصد باقیمانده از شیر بز یا گوسفند استفاده می شود.
در تهیه ی یکی از انواع پنیر سوئیسی که سوراخ دار است از سه نوع باکتری استفاده می کنند: استرپتوکوکوس ترموفیلیس، لاکتوباسیلوس و پروپیونی باکتر شرمان. در مرحله آخر تهیه پنیر، باکتری شرمانی اسید لاکتیکی را که باکتری های دیگر تولید نموده اند مصرف کرده و گاز دی اکسید کربن آزاد می کند که این گاز تولید حباب هایی می کند که به شکل سوراخ های متعدد در پنیر به چشم می خورند. هنگامی که پنیر را ورقه کنیم، این سوراخ ها کاملاً دیده
می شوند. به دلیل وجود این سوراخ ها، صنعت تولید پنیر به این دسته پنیرها لقب پنیرهای چشم دار داده است. پنیرهای سوئیسی که چنین سوراخ هایی نداشته باشند، به پنیرهای کور معروفند.

Swiss cheese پنیر سوئیسی

پخت فوندو به روشی دیگر

می‌توانید از سبزیجات استفاده نکنید و پنیرها را با آب مرغ یا گوشت به همراه کمی شیر بپزید و فوندوی به دست آمده را با نان میل کنید. ادویه‌های این غذا می‌توانند به دلخواه شما باشند. سوئیسی‌ها این غذا را در دورهمی‌های خود استفاده می‌کنند و مثل ما ایرانی‌ها که ته دیگ دوست هستیم، از ته دیگ فوندو به عنوان بهترین بخش فوندو یاد می‌کنند! اگر شما نیز ایده‌ای برای استفاده از پنیر سوئیسی در غذا و یا تجربه‌ای در استفاده از آن دارید، حتماً با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید